Home > Kelionės > Airbnb – kas tai? Privalumai ir trūkumai, nuolaida

Airbnb – kas tai? Privalumai ir trūkumai, nuolaida

4 balandžio, 2019

Kas yra Airbnb?

Jeigu keliaujate į užsienį, tada be lėktuvo bilietų reikia pagalvoti ir apie apgyvendinimo įstaigą. Gerai jei toje šalyje turite giminaičių, kurie gali jus mielai priimti. Tačiau gyvenimas yra paradoksalus ir kartais nutinka, kad ir pas giminaičius apsistoti nenorite (dėl jų įpročių klausinėti kada pagaliau vesite ar ištekėsite, kodėl nevalgote mėsos, juk taip skanu ir pan.). Tada renkatės viešbutį (motelį, svečių ar nakvynės namus). Bet yra dar viena galimybė – tai apsistoti pas nepažįstamus žmones jūsų sutartam terminui (tai gali būti ir viena diena ir visa vasara, jei ruošiatės dirbti sezoninį darbą).

Airbnb nuolaida pirmai nakvynei 30 Eurų

Trumpas „Airbnb“ aprašymas būtų toks: žmonės išnuomoja kambarius arba butus, kuriais tuo metu nesinaudoja (gali būtų variantų, kai gyvenama kartu su šeimininku). Už tai buto, kambario ar namo šeimininkai gauna pinigus, tačiau ne iš jūsų, o iš „Airbnb“ sistemos (kuriai Jūs pinigus pervedėte prieš susiruošdami į kelionę). Pinigus nuomotojas gauna tik tada, kai nuomininkas lieka patenkintas apgyvendinimu, todėl tai yra tikrai saugu ir patogu (patikrinta!).

Kokie yra Airbnb pliusai?

  • Pirmiausia, tai yra kaina. Pvz. Jūs nuomojatės kambarį Izraelyje šios sistemos pagalba (nuomos periodas trys naktys). Tai už suteiktas paslaugas sutaupysite dvigubai, negu būtumėte pasirinkę viešbutį ar svečių namus. Ypač tai aktualu, kai valstybė yra „brangi“ ir viešbučių booking.com sistemoje nerandate pasirinkus filtrą iki 50€ už naktį.
  • Antra yra didesnis apgyvenimo įstaigų pasirinkimas. Turint omenyje, kad tai gali būti ir jachta, palapinė, loftas, nestandartinių matmenų butas, ar tiesiog namas kurį matėte animaciniame filme „Aukštyn“.
  • Trečia, jei nusprendėte nuomotis kambarį kartu su šeimininkais, tai gali būtų labai racionalūs kultūriniai mainai. Patarimas: Gruzijoje rinktis būtent tokį apgyvendinimo būdą (juk žinote kokie gruzinai yra draugiški žmonės). Žmonės registruojantys šioje sistemoje tikrai nėra aferistai ir sau beatodairiškos naudos reikalaujantys asmenys. Dažniausiai jie jums suteiks tokią informaciją apie miestą, kurios tikrai nerasite lankstinukuose ar miesto žinynuose. Žmonės žmonėms gali daug geriau perteikti miesto dvasią, nei popierius ar kompiuterio ekranas.

Kokie yra Airbnb minusai?

  • Būkime objektyvūs, visada kas neša naudą, turi šiokį tokį ir šešėlį. Tas šešėlis šiuo atveju yra tai, kad viešbučiuose jūs galite gauti maitinimą (pagal pasirinktą tipą), savo ruožtu „Airbnb“ sistemoje galite jo ir negauti (tačiau viskas priklauso nuo žmonių draugiškumo). Beje yra speciali „varnelė“ pasirenkant būstą, dėl maitinimo. Kartais, pietūs pasiūlomi tiesiog iš draugiškumo ir tikrai ne už papildomą mokestį.
  • Higiena yra atskiras klausimas (ar bus rankšluosčiai, dušo reikmenys, plaukų džiovintuvas čia reikia išsiaiškinti iš pat pradžių).
  • Bendravimo klausimas. Jeigu jūs esate uždaras žmogus, visada viską darantis vienas ir pasirenkate šią paslaugą (gyventi su šeimininkais) tai gali būti jums psichologiškai kliūtis. Tuomet rinkitės gyventi be šeimininkų. Patarimas: rinktis gerai įvertintą variantą su šeimininkais, būtent dėl jų įžvalgų miesto pažinimo klausimais, nes vietiniai tikrai geriau pažįsta savo gimtąjį kraštą, jų papročius, nei kelionių agentūros vadybininkas.

Užsiregistruokite Airbnb sistemoje ir gaukite net 30€-41€ nuolaidą pirmajam užsakymui!!!

Kelionės , , , ,

  1. No comments yet.
  1. Kolkas nėra atgalinių ryšių.
Jūs turite būti prisijungę, kad galetumėte parašyti komentarą.

Moteris džiugina unikalūs rankų darbo papuošalai, todėl nepraleiskite progos pasipuošti!