Home > Apie viską > Kaimynas parkuoja savo automobilį ant žolės ar pėsčiųjų tako?

Kaimynas parkuoja savo automobilį ant žolės ar pėsčiųjų tako?

11 rugsėjo, 2009

automobilio-parkavimas-ant-zoles

Policija gan greit ir efektyviai imasi priemonių prieš tokius žolės arba pėsčiųjų negerbiančius kelių „erelius“, parkuojančius savo transporto priemones kur papuola – ant žolės, pėsčiųjų tako ar kitose tam tikslui nenumatytose vietose. Tereikia fotoaparatų nufotografuoti kelių eismo taisyklių pažeidimą, užsirašyti KET pažeidimo vietą, datą, laiką, automobilio valstybinius numerius ir vėliau tą nuotrauką nusiųsti policijos atstovui!

Elektoninio pašto adresas: lpept@policija.lt
Nuotraukų siųskite daugiausia dvi. Raiška 1024×768.  Nuotraukas galima perkadruoti kiek reikia (niekas perdaug į autentiškumą nesigilina).

Elektroninis laiškas turėtų būti maždaug toks:

Tema: P.Lukšio g. 22, Vilnius. VVG012 KET pažeidimas

Laba diena,
Noriu pranešti apie parkavimo taisyklių pažeidimą.

Pažeidimo esmė: automobilis ant vejos
Vieta:  P.Lukšio g. 22, Vilnius
Data ir laikas: 2009-08-06 13:46

Prašau elektroniniu paštu informuoti kokių procesinių veiksmų imtasi, t.y. ar pradėtas tyrimas ir jei taip – koks nutarimas priimtas. Jei tyrimas nepradėtas – nurodykite dėl kokių priežasčių.

Geros dienos,
Vardas Pavardė (nebūtina)

Policija gan greit ir efektyviai imasi priemonių prieš tokius žolės arba pėsčiųjų negerbiančius kelių „erelius“. Tereikia nusiųsti (policijos atstovui) parkuojamo ant žolės ar pėsčiųjų tako automobilio nuotrauką.

Elektoninio pašto adresas: lpept@policija.lt
Nuotraukų siųskite daugiausia dvi.
Raiška 1024×768.
Nuotraukas galima perkadruoti kiek reikia (niekas perdaug į autentiškumą nesigilina).

Elektroninis laiškas turėtų būti maždaug toks:

Tema: P.Lukšio g. 22, Vilnius. VVG012 KET pažeidimas

Laba diena,
Noriu pranešti apie parkavimo taisyklių pažeidimą.

Pažeidimo esmė: automobilis ant vejos
Vieta:  P.Lukšio g. 22, Vilnius
Data ir laikas: 2009-08-06 13:46

Prašau elektroniniu paštu informuoti kokių procesinių veiksmų imtasi, t.y. ar pradėtas tyrimas ir jei taip – koks nutarimas priimtas. Jei tyrimas nepradėtas – nurodykite dėl kokių priežasčių.

Geros dienos,
Vardas Pavardė (nebūtina)

Apie viską , ,

  1. kipshas
    28 kovo, 2011 at 12:44 | #1

    Gyvenimas nepagerejo pinigine prasme, jei ziuretum is senu laiku maziausia alga buvo 70 rubliu, dabar 700 litu i rankas, tik kad buto islaikymas pabrango kokius 5 kartus 😀 Masinos pasidare pigesnes ir lengviau prieinamos nei anksciau, nebereikia laukti paskirimo kelis metus ar desimtmecius, tada nauja masina kainavo koki 10 000, dabar 100 000.
    O del uzkliuvimo atrasau Audrai, nepateisinu kurie numeta skersai takelio kad zmonem neitu praeiti, o del skundimo kad kituose kiemuose kazkas kazka daro, nes mat tavo vaikas ten nueina pazaisti, tegul zaidzia savo kieme, o ir kito namo gyventojai nesiskustu jei tu savaitgali remonta darytum. Blogiausia buna kai tie tokie postingautojai kuriems neaktualu parkavimo vietos padarius uzdara kiema ir prapletus aiksteles prisideti nenori, o po to labai aktualu pasidaro kur patys masina pastatys arba ta problema iskyla naujiems buto seimininkams, nes mat seniesiems tai nerupejo.
    Gerbiu ta istatyma kur buvo numatyta naujam butui butinai po stovejimo vieta, tik kad tu vietu kainos buvo po 15 000-20 000. Lietuviai nebutu lietuviai jei biznio is bet ko nedarytu.

  2. 25 kovo, 2011 at 15:03 | #2

    Ir dar kitu kampu pažvelgus: gerai, aš neturiu automobilio, tai ko man parintis ir nepaskūst auto savininko kuris stato automobilį taip, kad aš eidamas vakare galiu netyčia užkliūti, atsitrenkti ir t.t. už jo „priparkuoto“ automobilio „pusiau“ ant šaligatvio? Kitiems žmonėms gal net nerūpi problemos dėl stovėjimo vietų trūkumo? Nes jie neturi auto ir jiems neįdomu… O jei kas neduok dieve sugalvotų pasistatyt kokį sunkų daiktą nakčiai į preliminarią stovėjimo vietą automobiliui? Manau iškart būtų iškoneveiktas automobilių vairuotojų. Todėl ir yra taisyklės, jei jų nesilaikai – turi teisę būti nubaustas. O dėl kaimynų matau taip – pirma galima pabandyt papriekaištauti, bet kitąkart tu jų net nepažysti, nes eidamas rajonu matai kaip kitam kieme niokojama žolė ar pievelė (o čia gal retkarčiais atbėga pažaisti tavo vaikai), tada belieka skųsti policijai.

  3. 25 kovo, 2011 at 14:52 | #3

    Bet kaip pagerėjo gyvenimas! Seniau ant 30 butų planavo 6 vietas automobiliams, dabar turbūt reiktų 45, nes tarkim kas antras butas net po 2 mašinas turi.

  4. kipshas
    25 kovo, 2011 at 14:30 | #4

    Na su 15 automobiliu tai tu perlenki, ten realiai skirtas kiemas buvo 5 maximaliai 6 automobiliams ant 30 butu. Bendrija steik nesteiges zemes prie namo jau nebepriskyria, nebent zadi nugriauti nama ir kastis po juo aisktele, bet tam irgi leidimu niekas neduotu. Aiskteliu platinimas ir vietu didinimas vienintele iseitis, taciau ta iseiti stabdo musu valdzios galvos, renk nerenges tu projektu. Skundimas kaip ir rasiau ne iseitis, su zmonemis galima ir pasisneketi, retai pasitaiko tokiu kur is karto nx siustu. Baudom pinigu manau niekas per daug neturi, nes nedaugelis uzdirba Lietuvoje 10000+ algos, o jei tiek ir uzdirba bute tikrai negyvena. Turime kieme ir toki veikeja kuris atsivares 3 masinas laiko, nes viena jo, o kitos sunu ir ka, technikine praeita ir nieko jam nepadarysi. Kituose kiemuose vietos taip pat ne fontanai, be to geras zapadlo gaunasi kai statai kitu kiemuose, pas juos vietos irgi ne ka daugiau, o del statymo gatvese pabandykit jus vakare didlaukio gatve pravaziuoti ar ten daug vietos rasite? Tad taip ir statai kur ant pesciuju takelio krastu, kad per daug nemaisytu, kur ant zaliosios vejos ir kas ryta keliesi su nerimu ar nerasi kokio lapelio su kvietimu maloniai apsilankyti policijos nuovadoje.
    O del iplauku i biudzeta manau pakankamai prisidedu, alga gaunu balta tad su moku mokescius ne taip kaip imantys vokelius, parduotuvese perku pvm irgi sumoku, kura pilu tai ir akciza sumoku, tegul issiiesko is tu, kurie nieko nemoka, girti vazineja ir zudo seimas kaip kad tas policininkas prie elektrenu.
    Skatinimas vienas kita skusti tikrai negerina nei kaimynu sutarimo, nei namo nariu bendravimo, toki veiksma skaityciau kaip krastutini jei jau susikalbeti neitu, bet tik ne taip kaip kokiam PYDARUI begioti su fotiku ir fotografuoti kas kur ne taip pastate masina ar nusispove.
    Atsiprasau uz zodyna bet kai matau tokias snekas jog viska reikia skusti tai nervai nelaiko…. Nes jei jau taip tai kodel visi tylime kol valdzios vyrai milijonus kala is musu sumoketu pinigu, o jei kaimynas nusispjove tai pagatavi perkasti gerkle?

  5. 25 kovo, 2011 at 09:31 | #5

    Oho kokios diskusijos vyksta. Aš siūlyčiau vieniems ir toliau statyti automobilius neleistinose vietose, o kitiems ir toliau sėkmingai skųsti pažeidėjus. Juk greičiau atsigaus ekonomika – pažeidėjai matyt per daug šlamančių kišenėse turi. Daugiau pinigų įplauks į biudžetą 🙂 čia pusiau rimtai, bet ir pusiau juokais ….

  6. 25 kovo, 2011 at 09:26 | #6

    🙂 Matos labai piktas esi, bet taisyklės yra taisyklės, o kad gyveni skruzdėlyne ir nėra vietos mašinai pasistatyti – ar nesusimąstai kad tai tavo, tavo kaimynų ar visos namo bendrijos bėdos? Didinkit aikšteles (sakysi aišku brangu ane :), kurkit papildomas parkavimo vietas ir problemos išnyks (vėl sakysi brangu ane :), bet jei turi mašina tai ir išmok ja tvarkingai naudotis. Dabar gyveni ten, kur buvo planuota, jog visam name tik 15 žmonių turės mašinas. Ir bandai tuo pasiteisindamas statyt mašiną ant takelių, šaligatvių, vejos. O nesusimąstai kad ir pėstieji kartais turi savo teises? Ne kartą esu matęs kaip tiesiog per tokius balvonus mamos su vežimėliais negali pravažiuoti pėsčiuju zonomis ir panašiai. Neturi kur pastatyt mašinos, prašau ir daryk „tiputapu“ kaip sakai nuo Akropolio ar kt prekybos centro aikštelės. Aš gyvenu gal ne tokiam skruzdėlyne kaip tu (užjaučiu), bet problemos panašios. Ir beje, niekada nestatau mašinos neleistinoje vietoje, jei ką pastatau atokiau ir man visai nesunku paeiti 3-5 min kelio. O jei pažeidinėji taisykles, tai anksčiau ar vėliau, liksi nubaustas.

  7. kipshas
    24 kovo, 2011 at 15:33 | #7

    Na nezinau is kokio tu kaimo, matyt nei Vilniaus, nei Vilniaus daugiabuciu kiemu nesi mates, jei kada uzklystum uzsuk vakare i Baltupius, Fabijoniskes ar Seskine (manau ir ne tik sie rajonai) pamatysi kiek ten vietos gatvese, jau nekalbant apie kiemus. Na nebet siulai palikti masina prie prekybos centro, kur vakarais renkasi jaunuoliai pavartoti alkoholio ir pasivazineti isgere, tada visuomet prasom tik nezinia kokios bukles masina rasi is ryto. Dar yra visagale Akropolio aikstele, ten taip pat galima palikti automobili, bet paejeti teks nuo 2-5 km ar daugiau jei taip norisi. Rasai vejus ir nera kur detis. Zmonai buvo kojos abi operuotos tai kiek nepatenkintu budavo vos isukus i neigaliuju vieta isleisti kad trumpesni atstuma reiketu eiti. Nepateisinu tu invalidu, kurie stato masina ant prekybos centro duru, nors problemu neturi, taciau jei kieme masina stovi dalimi ant takelio ar zoles ir netrukdo praeiti kam reikia issikalineti. Labai butu idomu kur masinas laikote jus jei tokie jau dorovingi. Ir nesuklysiu pasakes teglu meta i mane akmeni tas vairuotojas kuris niekada nepazeide keliu eismo taisykliu.

  8. 23 kovo, 2011 at 10:01 | #8

    Visų pirma jei nėra vietos mašinai statyti savo kieme, galima pasistatyti atokiau, gatvėje, mokamoje aikštelėje ir t.t. – ir tada nereiktų nusižengti KET. Čia panašiai kaip prie prekybos centrų, kuo mandresnis pimpis mašinoj – tuo jis arčiau įėjimo „tačką gali“ statyti nusižengdamas visoms taisyklėms, dažnai ir neįgaliųjų vietose. Ar jau taip sunku tą „pūzrą“ pajudint 100-200 m ar ką? Keisti kai kurie žmonės, arba jau tiek mandrūs palikę, kad visus kitus laiko Š vietoje. Bet čia Lietuva 🙂 bananų respublika 🙂 ko jau stebėtis.

  9. kipshas
    22 kovo, 2011 at 10:05 | #9

    Kaimynas garsiai bezda uz sienos kvieskit policija (truksmauti poilsio valandomis negalima), jei kaimynas netycia pakele kapota kieme fotografuokit ir kvieskit policija (masinu taisyti kiemuose taip pat negalima, kaip ir plauti), o jei netycia savaitgali kaimynas nuspres pakabinti paveiksla tai skustis privalu, nes remontu daryti ne darbo dienomis ir ne darba valandomis grieztai draudziama. Kiemai ne guminiai jei stato taip, kad pestiesiems netrukdo praeiti tai kokio velnio daryti zapadlo? Ateis diena kai pats nerasi kur masinos statyti, tada galesi issirinkes po detale namo nusinesti, tik nepamirsk kieme negalima masinu taisyti ir ardyti.
    Kaimynai irgi zmones, kalbeti moka, dazniausiai ir skaityti. Paliktas ne piktas rastelis taip pat pat gerai veikia kaip ir policija.

  1. Kolkas nėra atgalinių ryšių.
Jūs turite būti prisijungę, kad galetumėte parašyti komentarą.

Moteris džiugina unikalūs rankų darbo papuošalai, todėl nepraleiskite progos pasipuošti!